Het jeugdboek van 2021 is De brief voor de koning van Tonke Dragt

 
23 april geven we met elkaar de prachtige klassieker De brief voor de koning aan meer dan 200.000 kinderen en hopen we dat menig lezershart wordt geraakt.Wat Tonke Dragt als geen ander kan als de koningin van de fantasie. Ze creëert haar eigen werelden waarin ze ons mee neemt en ons even alles laat vergeten…
‘Lezen is heerlijk, vooral als het spannend is, en dat is De brief voor de koning’, aldus auteur Tonke Dragt (90 jaar).

De brief voor de Koning: vanaf vrijdag 23 april voor € 3,50 te koop zijn in alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen.

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om  in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland. Kijk onder het kopje ‘boekhandel’ bij welke boekhandels je kan doneren.